Küldetésünk

A 2003-ban alapított Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (Gyermekleukémia Alapítvány) célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése. A 15 éven aluli gyermekekben a leukémia képezi a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, s az összes gyermekkori rákos megbetegedés több mint egyharmadát teszi ki. Ma a világon több gyermek hal meg daganatos megbetegedésben, leukémiában, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg is mintegy 1500 - 2000 leukémiás és egyéb daganatos megbetegedésben szenvedő gyermek küzd az életéért.

Azonban míg az 1950-es években a leukémiás gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már a leukémiás gyermekek mintegy  80%-a sikeresen gyógyítható, ha adottak a megfelelő körülmények.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (Gyermekleukémia Alapítvány) elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító munkához, a leukémia által érintett családok szenvedéseinek enyhítéséhez, valamint a leukémiás gyermekek gyógyítása érdekében folyó kutatásokhoz.

Többek között, az évek során több száz családnak nyújtottunk anyagi támogatást, családtámogatási programunk keretében.

Célunk továbbá, hogy a társadalom “egészséges” tagjaival megismertessük a segítségnyújtás, az empátia, a tolerancia fontosságát.

Hisszük és valljuk, hogy az elesettek megsegítésére a társadalom egészének kell összefognia; erőfeszítéseink csak így lehetnek sikeresek. Az Alapítvány minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legtöbb  leukémiás gyermek részére nyújtson támogatást. Ön is fontos ennek a küldetésnek a megvalósulásában. Az Ön segítségére is számítunk, hogy a leukémiás gyermekek talpra tudjanak állni ebből a korábban végzetesnek hitt betegségből!

Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért - Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány.