Küldetésünk, célunk

A Gyermekleukémia Alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése.

A daganatos gyermekbetegségek terén rendkívül fontos, hogy míg az 1950-es években a rákos gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget. Ma már a daganatos gyermekek 80-85%-a sikeresen gyógyítható, azonban a betegség még mindig súlyos lelki hatással van a gyermekek és családjuk életére.

„Nagyon lassan megy át a köztudatba, hogy a gyermekonkológiai betegségek nagy része ma már gyógyítható. A leukémia egyik típusában, az akut limfoid leukémiában (ALL) lassan már a gyermekek közel 90%-a véglegesen meggyógyítható ma Magyarországon. Azt a hiedelmet, hogy a rákbetegség egyenlő a halállal - amely a gyermekek esetében ma már egészen biztosan nem igaz - nagyon nehéz felülírni

A Gyermekleukémia Alapítvány kiemelt céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító munkához, a leukémia által érintett családok szenvedéseinek enyhítéséhez.

14 éve segítünk a leukémiás gyermekek helyzetén, így tanúi vagyunk, hogy egyre több rákos gyermeket tud az orvostudomány hatásosan kezelni. Ehhez azonban elengedhetetlen feltétel egyrészt a modern orvostechnikai eszközök elérhetősége, az érintett családok anyagi, valamint lelki támogatása. Alapítványunk mindhárom területen elkötelezetten nyújt segítséget, hiszen a kórházak anyagi támogatása mellett családtámogatási programunkban közvetlenül a családoknak nyújtunk anyagi segítséget, az érintett családoknak rendszeres, jelenleg havi 25.000 Ft-ban meghatározott anyagi támogatás útján. Jelenleg mintegy 100 család van rendszerünkben, de az évek során több mint 600 család vett részt a programunkban. Egyetlen nálunk jelentkező rászoruló, leukémiás vagy rákos gyermeket nevelő családot nem utasítunk el.

Nyaranta gyermektáborokat rendezünk, amelyek nem klasszikus értelemben vett táborok: különleges élményekkel segítjük a gyermekeket, hogy kimozduljanak komfortzónájukból és felismerjék, félelmeik legyőzésével képessé válnak arra, hogy bármilyen előttük álló kihívást leküzdjenek, köztük betegségüket is. Ezért indítottuk el térítésmentes, integrált, kalandokban gazdag nyári táborunkat, amely által több mint 100 daganatos gyermek és egészséges testvéreik számára a Szelidi-tó, valamint a Balaton partján, ahol orvosok, nővérek és szociális munkások gondoskodnak a gyermekek egészségügyi és lelki biztonságáról a nap 24 órájában.

Célunk továbbá, hogy a társadalom “egészséges” tagjaival megismertessük a segítségnyújtás, az empátia, a tolerancia fontosságát.

 

SZERETNÉK RÉSZT VÁLLALNI A KÜLDETÉSÜKBŐL!

 
TÁMOGATÁS