AZ ÉN NEVEM ANDRIS és 3 évesen kerültem ide, a Heim Pál Gyermekkórházba. Két évet töltöttem itt. Én is azok közé a szerencsések közé tartozom, akik meggyógyultak a leukémiából. Igazán jól esne, ha segítenél és egy a diagnosztizálásban nélkülözhetetlen ultrahang készülékkel és infúziós pumpákkal támogatnád a Heim Pál Gyermekkórházat, azt a helyet, amelynek az életemet köszönhetem.

ÉLETMENTŐ ULTRAHANG KÉSZÜLÉK ÉS INFÚZIÓS PUMPÁK
Egy modern, többfunkciós ultrahang berendezés nélkülözhetetlen a daganatos betegségek idejében történő diagnosztizálásához. Életet ment, hiszen segítségével a leukémia és az egyéb daganatok azonnal felismerhetők, javítva ezzel a rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlélési esélyeit. Az ultrahang vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen diagnosztikai módszer. Ezt egészíti ki a megfelelő gyógyszeres kezelés és a nélkülözhetetlen infúziós pumpák, amelyek lehetővé teszik a gyógyszerek és a vérkészítmények pontos adagolását, amely életmentő jelentőséggel bír. Ez a két modern berendezés hatalmas segítséget nyújthat a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára a gyermekrák szűrésében, diagnosztizálásában, nyomon követésében és gyógyításában. Az életmentő ultrahang és az infúziós pumpák beszerzése kritikus jelentőségű az onkológiai osztály számára, hiszen ezek az eszközök a leukémiás gyermekek gyógyítása során nélkülözhetetlenek.

AZ ÉN TÖRTÉNETEM
Anyukám többször elmesélte, hogy a betegség előtt örökmozgó és életvidám voltam, aztán hirtelen megváltoztam. Fáradt, kimerült és kedvetlen lettem. Később belázasodtam, majd csúnya zúzódások jelentek meg rajtam. Akkor levittek orvoshoz, aki ragaszkodott hozzá, hogy vérvizsgálatot végezzenek. „Készüljenek fel a leukémiára” – mondta az orvos szüleimnek azon a délutánon. Anya azt mondja, hogy akkor hirtelen teljesen elöntötte a sötétség, a rémület és a fájdalom. Az állapotom annyira előrehaladott volt, hogy a Heim Pál Gyermekkórház onkológiájára kellett szállítani azonnali ellátásra. Először föl sem fogtam az egészet, csak arra emlékszem, hogy anya nagyon sír. 8 hónapig kaptam kemoterápiás kezelést, és kihullott a hajam. Ezek után kevés haladék következett, majd újra sugárkezelés. Az izmaim úgy elgyengültek, hogy nem tudtam felülni és járni. De anyuék és az egész osztály bízott benne, hogy meg tudom csinálni. Végül múlt év decemberében kimondhatták rólam, hogy meggyógyultam és a húsvétot már otthon tölthettem. Ma is szeretettel gondolok az orvosokra és a nővérekre, akikkel igazán jóban lettünk. Ez is kellett ahhoz a csodához, ami velem történt…

SOKAN NEM TUDJÁK, DE MA A VILÁGON több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Csak Magyarországon jelenleg is többezer rákos gyermek küzd az életéért. Míg a daganatos gyermekbetegségek az 1950-es években majdnem mindig végzetesnek bizonyultak (a rákos gyermekek mindössze 10%-a élte túl a kórt), ma már mintegy 80%-uk sikeresen gyógyítható. Azonban, mivel a rákbeteg gyermek ténylegesen gyógyultnak csak a teljes tünetmentességtől számított 5 év elteltével tekinthető, így a betegség még mindig pusztító hatással van az érintett családok életére.

 

 

Adományozzon egyszerűen bankkártyájával!

Adományozás átutalással

Bankszámlaszámunk: 11702036-20689775

A leukémiás és rákos gyermekek a Heim Pál Gyermekkórház onkológiáján szeretetből, türelemből és hozzáértő segítségből nem szenvednek hiányt. Azonban ehhez a csodával határos eredményeket elérő munkához speciális eszközökre, felszerelésekre és pénzre van szükség. Egy életmentő ultrahang készülék és az infúziós pumpák– amelyek együttesen mintegy 4.000.000,- Ft-ba kerülnek – attól a naptól kezdve, hogy megvásároljuk, új szerephez jutnak: mostantól életek ezreiről gondoskodnak.

E küldetés megvalósításához kérjük az Ön nagyvonalú támogatását. Még a legapróbb összeg is fontos számunkra, hiszen lehet, hogy éppen ez hiányzik egy kisgyermek gyógyulásához.

NAGYLELKŰ ADOMÁNYÁÉRT ÍGY MONDUNK KÖSZÖNETET:

  • Megbecsülésünk apró jeleként az átadást követően fogadja tőlünk szeretettel személyre szóló köszönő levelünket.
  • Fontos számunkra az is, hogy Ön, mint megbecsült támogatónk, hitelt érdemlően megbizonyosodhasson, hogy adománya átláthatóan és követhetően, a megadott célra került felhasználásra. (A sajtómegjelenés másolatát köszönő levelünkhöz mellékeljük.)
  • Amennyiben Ön cégként adományoz, úgy Alapítványunk Cégük számára megküldi a társasági adókedvezményre jogosító igazolást. Ennek alapján – a hatályos jogszabályok szerint – adományuk összegének 20%-a csökkenti Cégük adózás előtti eredményét maximum az adózás előtti eredmény összegéig.

Andris és a többi hozzá hasonló gyermek nevében, köszönettel:

Fodor Zsuzsanna
kurátor
Gyermekleukémia Alapítvány

Hogyan támogathatja ügyünket?

Még a legapróbb felajánlás is fontos számunkra, életet menthet! Kérjük, amennyiben módjában áll, támogassa küldetésünket!

 
TÁMOGATÁS