Váljon szuperhőssé:

Legyen részese a leukémiás gyermekek gyógyulásának!

Egy daganatos, leukémiás kisgyermek gyógyítása, kezelése a családot erőn felüli anyagi nehézségekkel sújtja. A beteg gyermek folyamatos ápolásra szorul, emiatt az ápolást végző szülő legtöbbször kiesik a munkából, s így a család egykeresetűvé válik.


Családtámogatási programunk az érintett családok anyagi és lelki támogatásáról szól, mely során igyekszünk megkönnyíteni számukra ezt az időszakot. Az anyagi támogatást Alapítványunk adományokból fedezi – ehhez van a családoknak szükségük Önre.


A legcsekélyebb felajánlás is fontos számunkra, hiszen a legkisebb összeg is hatalmas segítséget nyújt a kis betegeknek és családjuknak. Ha Ön is szeretne igazi szuperhőssé válni, támogassa küldetésünket!

Magyarországon jelenleg mintegy 2000 gyermek harcol rákos megbetegedés ellen, és hozzávetőlegesen naponta további 1 gyermeket diagnosztizálnak valamilyen rákkal. Sokan nem tudják, de ma a világon több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben, pedig manapság már igen jó, közel 80%-os a túlélési arány. Sok esetben az egyik legnagyobb terhet az inkább az anyagiak jelentik, mely probléma megoldásához az Ön segítségére is szükség van.

Kiket támogatunk?

Igyekszünk felülírni a köztudatban azt a hiedelmet, hogy a rákbetegség egyenlő a halállal – ami a gyermekek esetében ma már egészen biztosan nem igaz. Azonban a beteg gyermek melletti 24 órás szolgálat következtében az ápolást végző szülő – általában az anya – sokszor kiesik a munkából, melynek következtében egykeresetűé válik a család. Gyakran a napi megélhetés, az alapvető szükségletek előteremtése, a gáz és villanyszámla kifizetése is megoldhatatlan probléma elé állítja a családokat. Ezt a terhet próbálja enyhíteni számukra a havonta folyósított pénzügyi támogatásunk.

A mintegy 100 támogatottunk hosszú heteket, hónapokat, nem ritkán éveket töltenek kórházban, s ezalatt az idő alatt az egész család segítségre szorul, mivel a keresetkiesés jelentős gazdasági megrendülést hoz számukra. Ez a pszichés feszültségeken túl egy újabb terhet jelent számukra, amin Alapítványunk minden erejével próbál enyhíteni. Az Önhöz hasonló szuperhősöknek köszönhetően, az elmúlt évek során több mint 600 család vett részt a programunkban.

Mennyit számít egy szuperhős támogatása?

Az érintett családoknak rendszeres, jelenleg havi 25.000 Ft-ban meghatározott anyagi támogatást nyújtunk. A segítségünk sokat számít a kezelések előtt, alatt, és az utógondozásban egyaránt.

Tudta, hogy a leukémiás gyermekek alapbetegsége szinte minden egyes esetben steril, de legalább fél steril körülményt követel meg? Sok esetben otthon is szájmaszk, kesztyű használata javasolt, és mindenképpen szükséges egy olyan szobát kialakítani, ahol a felületek egyszerűen fertőtleníthetők. A beteg gyermekek étrendjén is sok múlik, valamint mindenképpen be kell tartani különböző előírásokat; óvakodni kell a vírus-, és baktérium fertőzésektől.

Ezek betartása is rendkívül nagy anyagi ráfordítást követel meg a családoktól. Ráadásul a rendszeres kórházba járás költségei is kiugróan magasak lehetnek az olyan családok esetében, akik a kórháztól távol élnek. Ezeket a kiadásokat legtöbbször csak külső támogatásokból tudják finanszírozni – azaz többek között az Ön által felajánlott összegből.


1.000 Ft támogatás?

Ez egy leukémiás gyermek 1 napi ebédjét fedezi.

5.000 Ft támogatás?

Ez az összeg elegendő egy kórháztól távol lakó család kórházba látogatására 1 alkalommal.


10.000 Ft támogatás?

Ebből egy hónapra elegendő fertőtlenítőszert és tisztítószert tudnak vásárolni az érintett családok.

20.000 Ft támogatás?

Ez fedezi egy család kórházba járásához szükséges egy havi üzemanyagköltséget.

Hogyan tudja támogatni ügyünket?

Kérjük, amennyiben lehetősége van rá, felajánlásával támogassa küldetésünket! Nem számít, mekkora összeget tud rászánni, hiszen az érintett családoknak még a legkisebb adomány is rengeteget jelent!


A szuperhőssé váláshoz, vagyis az online adományozáshoz töltse ki a lenti űrlapot, majd válassza ki a kívánt fizetési módot. Ez Önnek mindössze 2 percébe telik, de felajánlásával rákos betegséggel harcoló gyermekek és családjuk életét változtathatja meg.


Az online adományozás egyszerű és teljesen biztonságos; mindössze néhány adat megadására van hozzá szükség.

Legyen részese Ön is kis támogatottjaink sikeres gyógyulásának!

ADOMÁNYOZÁS ONLINE