A Gyermekleukémia Alapítványról

A 2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért (Gyermekleukémia Alapítvány) néven alapított alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése. Míg az 1950-es években a leukémiás gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már a rákos gyermekek 80-85%-a sikeresen gyógyítható, ha adottak a megfelelő körülmények. Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (Gyermekleukémia Alapítvány) fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori leukémiás és rákos megbetegedésekben érintettekre, attitűdváltozást előidézve a társadalom egészében.

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító tevékenységhez, valamint a leukémiás gyermekeket nevelő családok életkörülményeinek javításához.

Ennek szellemében az évek során több száz családnak nyújtottunk anyagi támogatást, családtámogatási programunk keretében.

A gyógyítása érdekében folyó kutatásokat is kiemelten támogatjuk.

Az Alapítvány számára szívet melengető és megható érzés látni, amikor azt tapasztaljuk, hogy a társadalomból sokan teszik céljainkat magukévá, amely oly kritikus a leukémiás gyermekek gyógyulásában. Ön is fontos ennek a küldetésnek a megvalósulásában. Az Ön segítségére is számítunk, hogy a leukémiás gyermekek talpra tudjanak állni ebből a korábban végzetesnek hitt betegségből; az Ön segítségével ezek az apró hősök esélyt kaphatnak az egészséges életre!

Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány.

 

SZERETNÉM SEGÍTENI A MUNKÁJUKAT!

 
TÁMOGATÁS