Történetünk

A 2000-es évek elején egy szülőkből és szakemberekből álló csoport összefogott annak érdekében, hogy javítson a leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek gyógyulási esélyein és családjuk életkörülményein. Ennek az érintett csoportnak közvetlen közelről volt lehetősége megtapasztalni a leukémiás gyermekek sokszor alig elviselhető fájdalmát; harcát a betegséggel. Látták, ahogy ezeknek a leukémiás gyermekeknek a hosszú kórházi tartózkodás során egy-egy kezelés folyamata évekig eltartó, erős fájdalmakkal járó ismétlések végtelen sorozatává válik.

Mégis ezeknek az elkötelezett felnőtteknek célt és reményt adott a hit, amit a gyógyult leukémiás gyermekek sikeréből meríthettek. Tehették mindezt azért, mert bár a betegség még mindig pusztító hatással van a leukémiás gyermekek és családjuk életére, mára a leukémiás gyermekek mintegy 80%-a sikeresen gyógyítható. 2003. szeptember 27-én ennek mentén jött létre az EGYÜTT A LEUKÉMIÁS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY közhasznú nonprofit szervezet.

Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány.