Történetünk

2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány néven alapított nonprofit szervezet célja a Magyarország területén élő leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése.

Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány.

Míg az 1950-es években a leukémiás gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már a rákos gyermekek 80-85%-a sikeresen gyógyítható, ha adottak a megfelelő körülmények. Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori leukémiás és rákos megbetegedésekben érintettekre, attitűdváltozást előidézve a társadalom egészében.

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító tevékenységhez, valamint a leukémiás gyermekeket nevelő családok életkörülményeinek javításához.

Ennek szellemében az évek során több száz családnak nyújtottunk havi anyagi támogatást, családtámogatási programunk keretében, valamint térítésmentes integrált nyári táborokban tudnak részt venni a gyógyulófélben lévő leukémiás gyerekek és egészséges testvéreik. Sok szülő félve engedi el gyermekét egyedül táborozni, aggódik annak testi és lelki épségéjéért is, de ha a testvér is kíséri, a szülő nyugodtabb. A gyermekek így nem hagyják teljesen maguk mögött a komfortzónájukat, mindig mellettük áll egy biztos pont, egy családtag a táborban. Szintén fontos szempont, hogy a beteg gyermek nem csak beteg társaival találkozik hanem megkezdheti a visszaintegrálódást a hétköznapi, kórházaktól mentes életbe is. A gyógyítása érdekében folyó kutatásokat is kiemelten támogatjuk.

Az Alapítvány számára szívet melengető és megható érzés látni, amikor azt tapasztaljuk, hogy a társadalomból sokan teszik céljainkat magukévá, amely oly kritikus a leukémiás gyermekek gyógyulásában. Ön is fontos ennek a küldetésnek a megvalósulásában. Az Ön segítségére is számítunk, hogy a leukémiás gyermekek talpra tudjanak állni ebből a korábban végzetesnek hitt betegségből; az Ön segítségével ezek az apró hősök esélyt kaphatnak az egészséges életre!

 

INSPIRÁL A TÖRTÉNETÜK!

I
 
TÁMOGATÁS