8 millió forintos adomány a Madarász utcai Gyermekkórháznak

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 8 millió forintot adományozott egy életmentő, steril légtechnikai rendszer beszerzésére a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai Részlege számára. Az adományt Dr. Fekete Ferenc, a Madarász utcai Gyermekkórház onkológiájának osztályvezető főorvosa vette át Farkas Erikától, az Alapítvány kurátorától. Az Alapítvány anyagi segítségét számtalan nagylelkű magánszemély és társadalmi felelősséget érző cég adománya tette lehetővé.

 

A leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekeknél a levegőben terjedő baktériumok és más mikroorganizmusok életveszélyes fertőzéseket okozhatnak, mert az agresszív kemoterápia miatt teljesen legyengült immunrendszerük nem képes megküzdeni az esetleges fertőzésekkel. Ezért a súlyos állapotú, kórházban kezelt leukémiás gyermekek számára létfontosságú a steril, baktériumoktól és más kórokozóktól mentes levegő.

 

Egy életmentő, steril légtechnikai rendszer a hagyományos klímák általános tisztító hatásán túl, egyedi technikával szűri ki a baktériumokat, gombákat és más mikroorganizmusokat a levegőből. Ez a klímarendszer megfelelő védelmet képes biztosítani az agresszív kemoterápiával kezelt gyermekek számára az életveszélyes fertőzések ellen, nagyban javítva így gyógyulási esélyeiket.

 

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2003 óta több mint 465 millió forintot adott át különböző gyermekonkológiai centrumoknak. Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban kezelt, leukémiában szenvedő gyermekek  érdekében folyó gyógyulásához.

 

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számlaszáma: 11702036-20689775

TÁMOGATÁS