Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1517

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1518

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1519

Veronika sikeres gyógyulásának története


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1517

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1518

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/leukemias.hu/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1519

Gál Veronika webkicsiVeronikával a 2013-ban készült riportunk óta sok minden történt. A kislány kitartása, élni akarása jó példa mindenki számára! Az édesapjával készített riportból az is kiderül, hogy milyen most Veronika állapota.

2012-ben Veronika másfél éves múlt, de míg a korabeli gyerekek már járni tanultak, neki még gondot okozott az, hogy stabilan megálljon a két lábán. Ezen a kis mozgásbeli elmaradáson kívül más probléma nem volt a kislánnyal, értelmileg megfelelően fejlődött. Annak ellenére, hogy a háziorvosa szerint szükségtelen volt az édesanyja aggodalma, ő mégis elvitte a kislányát egy neurológiai szakvizsgálatra.

Az MR vizsgálat után döbbenetes hírrel szolgáltak az orvosok, a kislány agyában egy négy centiméteres daganatot találtak. A daganatos kislányon már másnap életmentő sürgősségi műtétet hajtottak végre. A műtét során úgy tűnt, minden rákos szövetet sikerült eltávolítani. A daganat eltávolítása sajnos maradandó negatív mellékhatásokkal is járt, a kislány nehezen tudja irányítani a pontos izommozgásokat. A műtét után hosszadalmas felépülési időszak következett. A mozgáskoordinációs problémái miatt fejlesztésre kellett járni a pici lánnyal. Sok munkával és kitartással sikerült elérni azt, hogy mire betöltötte második életévét, Veronika már önállóan járt, ami az ő esetében nagy dolognak számított. Nagy volt az egész család öröme, a sok szenvedés után végre nyugalomban teltek múltak a napok. A pici lány lassan kezdte behozni a lemaradásait. A boldogság azonban sajnos nem tartott sokáig, a daganat Veronika agyában kiújult. Egyértelmű volt, hogy újabb műtéti beavatkozásra van szükség. Sajnos ez után a műtét után túlnyomás keletkezett a daganatos kislány agy-gerincvelői csatornájában, ezért egy shunt-ot kellett behelyezni neki, amivel folyamatosan el lehetett távolítani a fölösleges folyadékot. Veronika a második megpróbáltatást is sikeresen vette, ma már jól van, óvodába jár. Az óvodában minden foglalkozásban részt vesz, mostanában sokat versel, mesél.

Mi történt a második agydaganat műtét óta (2013)?

„Veronika egyensúlyozása rengeteget javult, teljes napját az óvodában tölti. Ez a közeg biztosítja számára azt a szociális környezetet, amelyben a társas kapcsolatai, a kommunikációs képessége is fejlődik.”

Milyen fejlesztések segítették Veronika gyógyulását?

„Többek között logopédiai és komplex fejlesztés, konduktoros fejlesztés és óvodás torna töltötte ki a mindennapjait. Később az úszás, zeneoktatásé a gyógytorna segítette a kislányom gyógyulását.”

5 éves korára Veronika szülei abban bíznak, hogy a foglalkozások – amelyeket már ’edzésnek’ hívnak – teljesen beépülnek a kislány életébe, s az állandó testmozgás, illetve a fejlesztések lehetővé teszik, hogy Veronika teljes értékű életet éljen. A fejlődése látványos. A befektetett munka, idő, s pénz megtérülni látszik.

Veronikának van két idősebb testvére, akik nagyon szeretik, és úgy vigyáznak rá, mint a szemük fényére. Egy 2013-ban elvégzett fiziológiai felmérés szerint Veronikának három területen van lemaradása, az egyik a mozgás, a második ebből kifolyólag a beszéd, a harmadik terület pedig a szociális készségek. Ez utóbbi miatt is nagyon fontos, hogy sokat járjon közösségbe, és kapcsolatba kerüljön a kortársaival. Ilyen szempontból a kislány már az óta is látványos javulást ért el, amióta elkezdett óvodába járni.

Fontos, hogy minél több inger érje a Veronikát, minél több tapasztalatra tegyen szert. Szülei nem betegként tekintenek rá, hanem átlagos gyermekként kezelik, ami alapvetően fontos a kislány gyógyulása érdekében. Amikor csak tehetik, gyerekrendezvényeken vesznek részt, rehabilitációs programokra és élményterápiára járnak.

Azt kívánjuk Veronikának, hogy legyen mindig ilyen kitartó és érjen el mindent az életben, amire csak vágyik!

Veronika 2013. október 1. óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

A szülők üzenete:

„A siker mindig közös! Köszönjük Önnek kedves Ismeretlen Támogatónk, a segítséget! Ön nélkül nem tudnánk megadni kislányunknak azokat a fejlesztéseket, amelyeket fentebb olvashattak. Isten áldja meg Önt!”

TÁMOGATÁS