Tibort kétoldali vesedaganattal diagnosztizálták

A kétéves Tibort 2015 nyarán kétoldali vesedaganattal diagnosztizálták. Hála a kiváló orvosoknak, mára már jó egészségnek örvend.

Az interjút Tibor édesanyjával, Zsuzsannával készítettük.

– 2015. július 22-én derült ki, hogy Tibor beteg. Lázas volt és hányt, többször fürdettem napközben a nagy meleg miatt. Az egyik fürdetésnél oldalt a vese tájékán éreztem egy gombócot. Elvittem a háziorvoshoz, aki továbbküldött Gyöngyösre, ahol ultrahangot, CT-t és MRI-t végeztek el nála, valamint vért is vettek. Az osztályvezető föl is vette a kapcsolatot a Tűzoltó utcai gyermekklinikával.

Ezt követően ott is elvégeztek vizsgálatokat, másnap pedig elkezdődött a kemoterápiás kezelés, mely idén nyáron ért véget. A kétoldali vesedaganat miatt volt két veseműtétje, valamint egy portbeültetési és egy portkivételi műtétje. (A port a beültetett katéterek és vénakanülök olyan szövetbarát csövecskék, amelyeket rövid sebészeti beavatkozás során a vénákba illesztenek. – a szerk.) Tibornak volt egy súlyos szepszise, melynek következtében tizenhárom napot töltöttünk el az intenzív osztályon. A kezeléseket és az első műtétet nagyon jól viselte, azonban a második műtét után már nehezebben mentek a dolgok.

Jelenleg Tibor nagyon jól van, csak kontrollra járunk, MRI- és ultrahangvizsgálatokra. Minden rendben van, tünetmentes, jó étvágya van, és szépen fejlődik. Még járni nem tud, ezért szüksége lesz gyógytornára a fejlődéshez.

Tibor imád játszani, nagyon eleven kisfiú. Alapítványunk tiszta szívből kívánja, hogy végleg épüljön fel.

Tibor családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS