„Ő nekem a szemem fénye!”

A most hétéves Henriettánál tavaly júliusban agydaganatot diagnosztizáltak. Henrietta édesanyjával, Katalinnal készítettünk interjút…

„Az agydaganatot tavaly júliusban diagnosztizálták. Ezt megelőzően voltak tünetek, amelyekből tudtam, hogy valami nem stimmel. Henriettánál ételallergiát, majd asztmát állapítottak meg, később hirtelen kancsal lett, de az orvosok nem gyanakodtak semmi rosszra. Henrietta édesapjának is volt agydaganata, ezért Henit a háziorvos beutalta MRI-vizsgálatra (amivel a szervek működéséről nyerhető pontosabb információ – a szerk.), ahol kiderült, hogy Henriettának agydaganata van. A tumor elhelyezkedése nem tette lehetővé sem a szövettani vizsgálatot, sem a műtétet. Rögtön megkezdték a kemoterápiás és a sugárkezeléseket. A kezdeti időszakhoz képest sokat javult az állapota – mivel a daganat a mozgáskoordinációt érintette, főleg a járása.

Katalin elmondása szerint lánya már nagyon várja, hogy tanulhasson; jelenleg egy évre fel van mentve, így ha minden jól alakul, akkor szeptemberben kezdheti az iskolát.

„Heninek két testvére van, egy nővére és egy bátyja. Amikor a férjemmel napszámba mentünk, sokat segítettek, vigyáztak rá. Imádkozunk, hogy épüljön fel. Mint szülő, feldolgozni sosem fogom! Ő nekem a szemem fénye! A reményt sosem szabad feladni.”

Henrietta március 7-én megy ismét MRI-vizsgálatra, ahol kiderül, hogy csökkent-e az agyában elhelyezkedő daganat. Tiszta szívünkből szurkolunk, hogy mihamarabb meggyógyuljon!

Henrietta 2016 óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS