Noémi agydaganattal küzd

A három és fél éves Noémi imád játszani, színezni és zenét hallgatni, amire táncolhat.
Az interjút Noémi édesanyjával, Krisztinával készítettük.

A kálváriánk tavaly tavasszal kezdődött. Három hónapig hordtam folyamatosan a háziorvoshoz, megvettem minden gyógyszert, amit az orvos mondott. Adtak neki infúziót is, de Noémi továbbra sem evett, ivott. Mindent kihányt.

Később bevittem őt a kórházba és könyörögtem, hogy segítsenek, majd az MRI kimutatta az agydaganatot. Az agydaganat az agytörzsben helyezkedik el, nem operálható ki teljes egészében. Az egyik legagresszívebb daganata van, gyorsan nőnek a sejtek. Az első négy hónap volt a legnehezebb, de mi bizakodunk.
Noéminek volt egy öt és fél órás koponyaműtétje, utána rá egy hétre gyomorvérzést kapott a műtét utáni stressztől. Abba majdnem belehalt. Utána kéthetente jártunk kontrollra, akkor még sugárkezelést nem kaphatott a kora miatt. Hét hónap elteltével a daganat kiújult Noémi agyában, így újabb műtétre került sor.

Négy hónapja gyógyszeres kemoterápiát kap, ezt a jövő nyárig egészen biztosan folytatni kell. A rossz vérkép miatt kapott már vért is.

Noémi túl van huszonhét sugárkezelésen. Mindegyiket altatásban végezték, mivel a sugárkezelés alatt nem volt szabad megmozdulnia.

Noémi erős és kitartó kislány, a betegség ellenére már kétszer újratanult járni, s alapítványuk tiszta szívből kívánja neki, hogy végleg épüljön fel!

Noémi családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS