Nikoletta második győzelme a rák felett

Nikoletta kilenc éves, hétfőn megy először iskolába; azonban senki nem gondolná róla, hogy másodjára küzdött meg ezzel a szörnyű betegséggel. Niki édesanyját, Margarétát kérdeztük.

Niki kálváriája 2011-ben kezdődött, amikor a nyaka bedagadt, ezt követően nem sokkal készhez kapták a diagnózist: rákos. A kislány négy sikeres kemoterápiás kezelésen esett át. Eltelt három tünetmentes év, majd az egyik kontrollvizsgálat után Margaréta szörnyű hírt kapott: Niki betegsége kiújult. A kemoterápiás kezelést őssejt-átültetés követte tavaly szeptember 24-én, ami sikeresnek bizonyul.

– Hogy van Nikoletta?

– Niki most egész jól van, boldog. Letelt a száz nap az őssejt-átültetés után, már csak kontrollvizsgálatokra járunk. Hétfőn (január 25-én – a szerk.) kezdi az iskolát, így emiatt most izgatott, be van zsongva. Eddig nem járhatott iskolába, magántanuló volt.

– Hogy viselte lelkileg a lánya betegségét?

– Rosszul. Nehéz azt mutatni, hogy az ember erős és kitartó. A végén már ő tartotta bennem a lelket.
Összességében jól viselte a betegségét, a kórházat viszont nem. Ágyhoz volt kötve, sokszor szurkálták, ez neki kellemetlen volt. Azt mondták az orvosok, hogy többször az átültetés után nem fog visszaesni, én azért félek, habár Niki azt mondja, hogy ne féljek.

Kérdésünkre Margaréta azt is elmondta, hogy Niki szeret színezni, festeni, gyurmázni és minden mennyiségben játszani. Arról viszont még elképzelése sincs, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Van két húga, akiknek pontosan beszámoltak nővérük betegségéről. Ők meglehetősen jól viselték a helyzetet.

Kívánjuk Nikinek, hogy többet ne kelljen szembenéznie ezzel a szörnyű betegséggel, s váltsa valóra az álmait!

Nikoletta 2015 óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS