Lilla már óvodába szeretne járni

A 2012-ben született Lilla igazi örökmozgó kislány. Imád trambulinozni, rohangálni, festeni, rajzolni, színezni és mindent, ami hercegnős. Édesanyját, Szilviát kérdeztük.

– Mikor derült ki, hogy Lilla rákos?

2013-ban, amikor – mivel rég volt kivizsgáláson – elvittem háziorvosi vizsgálatra. Amúgy addig minden rendben volt nála, nagyon ritkán volt beteg. A doktornő kitapintotta a máját, másnap hasi ultrahangon voltunk, utána a Tűzoltó utcába kerültünk, ahol diagnosztizálták a májdaganatot. Először hét kemoterápiát kapott, majd megkísérelték kivenni a daganatot, sikertelenül. Nem volt hozzá megfelelő felszereltség. Ezt követően még egy kemoterápiát kapott. Németországba kellett utaznunk, ahol négy és fél óra alatt eltávolították a fél máját, majd amikor hazaértünk, kapott még két kemoterápiás kezelést. Lillának az édesapja adta volna oda a máját, aki Németországból két nap után elment, otthagyott minket.

– Hogy élte meg Lilla lelkileg a megpróbáltatásokat?

Sokkal jobban viselt mindent, mint én. 2014 januárja óta nem találkozott az édesapjával, majd később meglátjuk, hogy hogyan reagál ezekre a dolgokra

Lilla szervezete kiválóan reagált a kemoterápiás kezelésekre: a daganat felére zsugorodott. Jelenleg nincs szüksége fenntartó kezelésekre sem – kizárólag D-vitamint szed –, de az ételek minőségére az eddigieknél jobban oda kell figyelni. Szeptemberben volt kontrollvizsgálaton, MRI-n vérvételen, hasi ultrahangon. Ezek nem mutattak ki semmiféle elváltozást. Lilla szervezete a műtétre is jól reagált, hiszen mája hat nap alatt a kétszeresére dagadt.

Szilviának nagyon sokat segített nővére, valamint édesanyja, így együttes erővel vették föl a harcot Lilla betegségével.

Kívánjuk Lillának, hogy maradjon továbbra is önmaga és soha többé ne kelljen szembenéznie a rákkal!

Lilla 2015 óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS