Alexandra szeretné megvalósítani az álmait

A leukémiából gyógyuló Alexandra tizenhat éves. Június elején kapta meg utolsó kemoterápiás kezelését.

Az interjút Alexandra édesanyjával készítettük.

– 2011-ben kezdődtek a problémák. Nem tudott sem járni, sem beszélni. Március 23-án bekerült Keszthelyre, a gyermekosztályra, onnan pedig az intenzív osztályra. Alexandrát lumbálni (megszúrni a gerniccsatornáját – a szerk.) kellett). Az MRI és a röntgenvizsgálat sem volt célravezető, továbbra sem tudtuk, hogy mi a baj. Alexandra tolókocsit és egyéb vitaminos készítményeket kapott. Minden hónapban mennünk kellett kontrollra. Lassan, de kezdett jobban lenni.

Alexandra szenvedései nem értek véget. Novemberben hirtelen legyengült, folyamatosan lázzal küzdött, valamint mellkasi fájdalomra panaszkodott.

– A háziorvos azt mondta, hogy nyugodtan menjen iskolába, én azonban nem nyugodtam bele és bevittem a kórházba. Zalaegerszegen a röntgen kimutatta, hogy folt van a mellkasán, onnan Pécsre kerültünk. A további vizsgálatok kimutatták, hogy rosszindulatú, de gyógyítható daganata van.
Alexandra hatszor kapott kemoterápiás kezelést, az utolsót június elején. Jelenleg fenntartó kezelésben részesül.

– Mindketten nehezen viseltük a történteket, még nem tudtuk feldolgozni. Ami Alexandrát igazán megviselte, az a hajának elvesztése volt.

Alexandra a kezelések alatt magántanuló volt, méghozzá négyes-ötös. Nagy álma, hogy továbbtanulhasson, és cukrász lehessen.

Alexandra 2016 óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS