Új eszközök a Heim Pál Kórházért: Célba ért a Gyermekleukémia Alapítvány újabb adománygyűjtése

A Heim Pál Kórház Onko-hematológiai osztálya ismét jelentős támogatásban részesül a Gyermekleukémia Alapítvány nagylelkű adományozóinak köszönhetően. Az alapítvány ezúttal összesen 6 millió forint értékű egészségügyi eszközt szerzett be a kórház számára, hozzájárulva ezzel a gyermek onkológiai betegek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez.

A Heim Pál Kórház immár 20 éve számíthat a Gyermekleukémia Alapítvány (korábban: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány) támogatására. Az új eszközök beszerzése tovább erősíti ezt a kapcsolatot, amely az onkológiai ellátás területén jártas szakemberek és a lakosság adományai által összefogva segíti a leukémiás gyermekek gyógyulását.

Az egyik fontos újítás a kórházban két negatív nyomásterápiás készülék beszerzése. Ezek a készülékek különösen hatékonyak a haemato-onkológiai gyermekbetegek esetében, akik gyengült immunrendszerrel rendelkeznek. A vákuum asszisztált sebkezelési rendszer segíti a sebgyógyulást és gyorsítja a fertőzések kezelését, ezzel lerövidítve a kórházi tartózkodás idejét.

A másik fontos lépés a gyermeksebészeti eszközök (szikék) beszerzése, kifejezetten a kórházban található „Valleylab – Ligasure” készülékhez. Ennek a nagyfrekvenciás sebészeti késnek a megvásárlásához 2018-ban a Gyermekleukémia Alapítvány 4 millió forintot gyűjtött össze. Az új sebészeti szikék további lépést jelentenek a biztonságos és hatékony daganat eltávolító műtétekhez, különösen a leukémiás gyermekeknél. A Ligasure készülék kiválóan alkalmas a daganatok precíz eltávolítására, minimalizálva ezzel a vérveszteséget és a műtéti időt.

A Heim Pál Kórház Onko-hematológiai osztálya évente 35-40 új rosszindulatú vérképzőrendszeri és daganatos beteget lát el, akiknek nagy része gyermekkorú. Az új eszközök segítik az osztály személyzetét a hatékonyabb és biztonságosabb kezelésben, ezáltal növelve a betegek gyógyulási esélyeit.

A Gyermekleukémia Alapítvány folytatja támogató misszióját, hogy hozzájáruljon a leukémiás gyermekek és családjaik életének javításához. Az alapítvány továbbra is várja az adományokat és támogatásokat, amelyek segítik a gyermekonkológiai ellátást és kutatást.

A rendszeres adományozás lehetősége elérhető a Gyermekleukémia Alapítvány weboldalán keresztül, illetve lehetőség van egyszeri adományozásra és csekken keresztüli támogatásra is.

TÁMOGATÁS