Sürgősségi műtőasztalt adtunk át a SOTE-nak

Alapítványunk április közepén 22.730.000 Ft értékben egy Steris C-max3 típusú műtőasztallal és annak kiegészítőivel támogatta a SOTE II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát. Az adományt az Intézet orvosigazgatója, Dr. Kovács Gábor vette át.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos gyermekét, azaz megközelítőleg annyit, mint amennyit az ország többi gyermek onkológiai központjában együttvéve. A rendelkezésre álló, megbízható gyógyászati eszközök tehát szükségszerűek egy ekkora betegállományt ellátó intézménybe.

A támogatott eszköz meghatározó segítség a Klinika számára, hiszen a műtétek zavartalan lebonyolításához egy biztonságosan használható, gyermekek számára optimalizálható készülék elengedhetetlen.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel Alapítványunk igyekszik még inkább helytállni támogató szerepében, hogy a kórházak ellátása, s ezzel együtt a fokozott veszélynek kitett, legyengült immunrendszerű leukémiás gyermekek gyógyítása ebben, a mindannyiunk számára megterhelő helyzetben is biztosítva legyen.

Hálásak vagyunk Támogatóinknak, hogy még e nehéz helyzet ellenére is mellettünk állnak és segítségükkel ilyen óriási célokat érhetünk el! Köszönjük!

TÁMOGATÁS