Hagyaték: végrendelkezés az Alapítvány számára

A hagyaték az a felajánlás az alapítvány számára, amelyet a leghatékonyabban tud felhasználni a céljaira.

A Gyermekleukémia Alapítvány munkájának jelentős része a támogatók segítségének köszönhetően valósulhat meg. A munkánkhoz való hozzájárulás háromféle módon történhet: pénzbeli rendszeres, vagy egyszeri adománnyal, adó 1 százalék felajánlással vagy hagyaték formájában. E három közül az utóbbiról keveset szóltunk eddig, így mutatjuk, hogy miről szól a hagyatéki támogatás.

Hagyaték felajánlása a daganatos megbetegedéssel küzdő gyermekeknek

Mindannyian tudjuk, hogy a végrendelkezés egy nehéz kérdés. Nem csupán azért, mert az elmúlás gondolata olykor rémisztő, így sokszor a szőnyeg alá söpörjük, hanem azért is, mert fájó szívvel elmélkedik az ember azon, hogy mit és kiket hagy majd itt. Viszont egyszer eljön az idő, amikor mindenkinek végig kell futtatnia az agyán, hogy a hagyaték, amely maga után marad majd, milyen célt fog szolgálni. Ez valamennyiőnknek a saját döntése, azonban ha valaki hajlik afelé, hogy örökséghagyással egy nemes kezdeményezést támogasson, akkor a Gyermekleukémia Alapítványt is megnevezheti a végrendeletében.

Hagyaték általi támogatással a leukémiával és daganatos megbetegedéssel küzdő gyermekek gyógyulását segíti a végrendelkező.

Hagyaték felajánlásának módja

Abban az esetben, ha valaki a hagyatékát számunkra ajánlja fel, a Gyermekleukémia Alapítvány átvállalja az örökséghagyással járó minden költséget. A végrendelkezéssel kapcsolatos kérdések mindegyikére pedig készséggel állunk rendelkezésre e-mailben (info@leukemias.hu),  a +36 1 356 2136 telefonszámon vagy postai úton is (1026 Budapest, Pasaréti út 122-124/A. Fszt. 4.). Ezenfelül örömmel is vesszük, hogyha értesítenek minket arról, hogy örökösként jelöltek meg a végrendeletükben, hisz ezzel nagyban segítik a munkánkat. Végül pedig szeretnénk ajánlani egy letölthető dokumentumot, amely további fontos információkat tartalmaz a hagyaték felajánlásáról, illetve javasoljuk a közjegyző segítségét a teljes körű tájékoztatás érdekében.

A hagyaték formájában történő támogatás az egyik leghatékonyabb eszköz a leukémiával és daganatos megbetegedéssel küzdő gyermekek gyógyulásának segítésében. Olyan célkitűzések megvalósítását teszi lehetővé, amelyekre egyáltalán nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehetne összegyűjteni a megfelelő forrást.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki egykor a leukémiával és daganattal küzdő gyermekekre gondolt! Ha téged is érdekel a végrendelkezés ezen útja, akkor itt találhatsz róla még több információt.

TÁMOGATÁS