Életmentő altató-lélegeztető gép beszerzéséhez kapott 4 millió Ft-os támogatást a Heim Pál Gyermekkórház

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az támogatás, mellyel a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet egy nagyértékű életmentő altató-lélegeztető gép beszerzését tudta lehetővé tenni. A 4 millió Ft-os adományt ma vette át Dr. Nagy Anikó, az intézet főigazgatója a kórházat támogató Gyermekleukémia Alapítvány képviselőjétől – tudatta a civil szervezet közleményében.

Egy korszerű, a legmodernebb technikát megtestesítő altató-lélegeztető gép a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes állapotok elhárításában. A tumoros, leukémiás gyermekek gyógyítása során az immunrendszert igen agresszív kemoterápiás és más, a szervezetet megterhelő kezelésekkel gyengítik le. Teszik ezt annak érdekében, hogy az ily módon legyengített szervezetben a betegségért felelős leukémiás sejtek könnyebben és maradéktalanul elpusztíthatók legyenek. Egy ilyen beavatkozás sorozat, illetve az ezeket megelőző vizsgálatok – mint amilyen a csontvelő- és gerincvíz-mintavétel – során a beteg gyermekek altatása, mesterséges lélegeztetése elkerülhetetlen. Egy korszerű, minden igényt kielégítő altató-lélegeztető berendezés tehát nélkülözhetetlen, hiánya egy gyermek életébe kerülhet.

A „köszönjük” szó soha nem tudná igazán kifejezni adakozóink iránt érzett őszinte nagyrabecsülésünket a leukémiás gyermekeknek nyújtott önzetlen segítségükért. Mégis, a legkevesebb, hogy kimondjuk: „Tiszta szívből köszönjük!” – áll a közleményben.

Amennyiben Ön is szeretné támogatni erőfeszítéseinket az Adója 1% -nak és Online Adomány felajánlásával teheti meg!

TÁMOGATÁS