Betegfigyelő monitor a gyermekkórháznak

Életmentő, sürgősségi betegfigyelő rendszer beszerzéséhez kapott 11,6 millió Ft értékű támogatást a Heim Pál Gyermekkórház

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az a 8 millió forint értékű támogatás, mellyel a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet egy nagyértékű sürgősségi betegfigyelő rendszer beszerzését tudta lehetővé tenni. A fennmaradó 3,8 millió forintot az alapítvány az 1%-os felajánlásokból a rendszer kiegészítő elemeire biztosította. A 11,6 millió Ft értékű adományt ma vette át Dr. Fekete Ferenc, az intézet orvosigazgatója a kórházat támogató Gyermekleukémia Alapítvány képviselőjétől – tudatta a civil szervezet közleményében.

Egy korszerű, a legmodernebb technikát megtestesítő életmentő, sürgősségi betegfigyelő monitor-rendszer a leukémiás gyermekek ápolása során nélkülözhetetlen. Ezek a gyermekek sokszor már súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek kórházi felvételre és ilyenkor nélkülözhetetlen az életfunkciók – légzés, szívműködés, vérnyomás – folyamatos ellenőrzése. A hosszantartó kemoterápiás kezelés során is felléphetnek olyan súlyos mellékhatások, amelyek időben történő észlelése életmentő lehet. A sürgősségi betegfigyelő monitor rendszer segítségével haladéktalanul be lehet avatkozni hiszen, ha hirtelen légzés-, keringés-, vagy vérnyomásváltozás lép fel, a műszer egy központi nővérpulton azonnal jelez és riasztja a nővéreket. Vészhelyzet esetén másodperceken belül megtörténhet a beavatkozás, mivel nővérek és az orvosok azonnal pontos információhoz jutnak a beteg gyermek helyzetéről és rögtön beavatkozásra készen érnek oda a beteg gyermek ágyához. A leukémiás gyermekeknél ez a csúcsminőségű eszköz nélkülözhetetlen, hiánya egy gyermek életébe kerülhet.

A „köszönjük” szó soha nem tudná igazán kifejezni adakozóink iránt érzett őszinte nagyrabecsülésünket a leukémiás gyermekeknek nyújtott önzetlen segítségükért. Mégis, a legkevesebb, hogy kimondjuk: „Tiszta szívből köszönjük!” – áll a közleményben.

TÁMOGATÁS