Átadtuk a defibrillátor készüléket a Heim Pál kórháznak!

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az a pénz, melyet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet életmentő defibrillátor készülékére gyűjtött az Alapítvány. A 8 millió Ft-os adományt ma vette át Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Kórház főigazgatója Fodor Zsuzsától, Alapítványunk kurátorától.

Egy korszerű, a legmodernebb technikát megtestesítő defibrillátor berendezés a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes kardiológiai állapotok elhárításában. A gyermekek gyógyítása során az immunrendszert igen agresszív kemoterápiás és más, a szervezetet megterhelő kezelésekkel gyengítik le. Teszik ezt annak érdekében, hogy az ily módon legyengített szervezetben a betegségért felelős leukémiás sejtek könnyebben és maradéktalanul elpusztíthatóak legyenek.

A kezelések során a beteg gyermekek kardiológiai ellátása, esetleges újraélesztése igen gyakran elkerülhetetlen. A defibrillátor – elektródákkal a beteghez csatlakoztatva – képes a szívritmus elemzésére, kommunikál az elsősegélynyújtóval, kamrai ritmuszavar észlelése esetén figyelmeztet az elektrosokk szükségességére, ehhez csupán engedélyezni kell egy gomb megnyomásával az életmentő áramütést. Egy korszerű, minden igényt kielégítő defibrillátor berendezés így nélkülözhetetlen, hiánya egy gyermek életébe kerülhet.

A „köszönjük” szó soha nem tudná igazán kifejezni őszinte nagyrabecsülésünket adakozóinknak
a leukémiás gyermekeknek nyújtott önzetlen segítségükért.
Mégis, a legkevesebb, hogy kimondjuk: tiszta szívből köszönjük!

Amennyiben Ön is szeretné támogatni a leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulását, akkor az Adója 1% -nak és Online Adomány felajánlásával teheti meg!

TÁMOGATÁS