A Gyermekleukémia Alapítvány 1 millió forintos támogatást nyújtott szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkológia Osztályának

A Gyermekleukémia Alapítvány örömmel jelenti be, hogy 1 millió forintos pénzbeli támogatást nyújtott a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkológia Osztályának. A támogatás célja a Livopan orvosi gáz felhasználására alkalmas rendszer és tartozékai beszerzése volt, amelyeket a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyításában használnak.

A támogatást a kórház az alábbi készülékek beszerzésére fordítja:

  • 1 darab 10L bérpalackban livopan gáz,
  • 1 db demand szelep (7093303),
  • 1 db, palackszállitó kocsi (7093307),
  • 50 db economy gyermek maszk (7093308),
  • 25 db clearlite gyermek maszk (7093309),
  • 50 db baktérium filtert

A Livopan egy orvosi gáz, amely 50% dinitrogén-oxidot (orvosi altatógáz, N2O) és 50% oxigént (orvosi oxigén, O2) tartalmaz. A gázkeveréket belélegezve kell alkalmazni. Fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a fájdalomérzetet és növeli a fájdalomküszöböt. Továbbá relaxáló és enyhén nyugtató hatású. A Livopan abban az esetben alkalmazható, amikor gyorsan kialakuló és gyorsan megszűnő fájdalomcsillapításra van szükség, illetve ha a kezelt fájdalom intenzitása enyhe vagy közepes, és meghatározott ideig tart. A Livopan fájdalomcsillapító hatása néhány légvétel után jelentkezik és használatának abbahagyása után néhány percen belül megszűnik. A Livopan egy hónapnál idősebb gyermekeknél is alkalmazható. A leukémiás gyermekek gyógyítása során a Livopan segíthet a fájdalom csökkentésében és a szorongás enyhítésében. A Livopan gyorsan kialakuló és megszűnő hatása nagyfokú biztonsággal párosulva kitűnő alternatívát jelent olyan esetekben, amikor gyors és ellenőrzött fájdalomcsillapítás szükséges. A Livopan alkalmazása során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon biztonságos fájdalomcsillapító, minimális mellékhatással.

A támogatás lehetővé teszi a kórház számára, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsa a rászoruló gyermekek számára. A beszerzett eszközök nélkülözhetetlenek a gyermekgyógyászati kezelések során, és hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásának elősegítéséhez.

Köszönjük, hogy segítettetek abban, hogy a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkológia Osztálya folytathassa a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek életmentő kezelését.

A Gyermekleukémia Alapítvány nevében szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak. Az Ti segítségetek nélkül ez a támogatás nem valósulhatott volna meg. Az emberi szív és összefogás ereje sosem ismer határokat. Bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk a támogatásotokra és segítségétekre, hogy továbbra is megkönnyítsük és javítsuk azoknak az életét, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Ha Te is szeretnél hozzájárulni az alapítvány munkájához, Itt megteheted: TÁMOGATÁS

TÁMOGATÁS