7 millió forint kórházi gépekre: sikerrel zárult a Gyermekleukémia Alapítvány adománygyűjtése

A támogatást a Heim Pál Gyermekkórház olyan életmentő eszközökre fordítja majd, melyek lehetővé teszik, hogy minél több gyermek számára leküzdhető legyen a leukémia.

A célkitűzéseknek megfelelően 7 millió forint gyűlt össze a Gyermekleukémia Alapítvány által meghirdetett adománygyűjtés során, melyet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára szerveztek. A támogatást az alapítvány átadta, így a kórház megkezdheti az életmentő eszközök beszerzését. 

A kórházi gépeknek köszönhetően a leukémiás gyerekek kevesebb fenyegetéssel néznek majd szembe a műtétek alatt és után, rövidebb időt kell eltölteniük a kórházban, ezáltal több gyermek életmentő ellátása valósulhat meg 2022-ben.

SciCan Statim 5000 G4 műtői gyorssterilizációs autokláv
Smith&Nephew Renasys Touch negatív nyomásterápiás készülék

„Az eszközöknek hála a leukémiás gyermekek hamarabb ölelhetik át szeretteiket. Emellett lehetővé teszik kezelési tervük mielőbbi folytatását, ezáltal a leukémia mielőbbi leküzdését. Hálásak vagyunk minden adományozónk nagylelkű felajánlásáért!” – nyilatkozta Fodor Zsuzsanna, az alapítvány kurátora.

A gyermekleukémia 80%-ban gyógyítható betegség, ám a kórházi kezelések és a beteg gyermek ápolása erőn felüli terhet ró a családokra. A Gyermekleukémia Alapítvány (korábban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány) ezeket a nehézségeket igyekszik megkönnyíteni a beteg gyermekek és családjaik számára. A kórházi adománygyűjtések mellett családtámogatási programot is működtetnek, valamint nyári táborokat szerveznek a leukémiás-daganatos gyermekek és testvéreik számára.

A gyűjtésben résztvevők csekken keresztül és online adományozhattak, mely lehetőség folyamatosan elérhető mindenki számára a Gyermekleukémia Alapítvány weboldalán.

TÁMOGATÁS