Milán, aki sosem adja fel

A 10 éves Milán édesanyja megrendítő őszinteséggel mesélt fia rákos megbetegedéséről, és arról, hogy soha nem szabad feladni.

Milán állapota 2015 januárjában fordult kritikussá. Aluszékonyságra, fejfájásra és hányásra panaszkodott. Egy szegedi korházba került, ahol napokon belül kézhez kapták a diagnózist: agydaganata van. Édesanyjának nem volt ideje feleszmélni, 6-án került be kisfia a kórházba, 9-én már műtötték is. Sajnos a daganatot nem sikerült teljes mértékben eltávolítani, ezért a későbbiekben újabb műtét vár rá.

Milán nyolc-tíz napot töltött az intenzív osztályon, ezt követően pedig megkezdték a kemoterápiás és sugárkezeléseket. A kemoterápiából még jócskán hátra van; egészen pontosan 104 hétből 82. Édesanyja elmondása szerint hosszú út vár még rájuk, de ők a végsőkig kitartanak, mert csak egy út van, a gyógyulásé.

„Milánt pszichésen leterhelte betegsége, a műtétet követően hét hónapig egyáltalán nem beszélt. »Forduljunk oldalra« – ez volt az első mondata. Most voltunk negyedszer itthon. Az itthonlétek hatalmas motivációt adnak neki. Nagyon boldog, amikor a lélegeztetők és az injekciók után végre otthon lehet” – mesélte Milán édesanyja.

„Sajnos a kisfiam nehezen mozgatja a jobb karját. Az egyik beavatkozás során valószínűleg eltaláltak egy ideget és azóta nehezére esik mozgatni a végtagját.”

Milán 14 éves nővére kollégiumban lakik. Nagyon szoros a kapcsolatuk, emiatt különösen nehéz a tanulásra koncentrálnia, hiszen öccse állapota nagyon megviseli őt is.

Alapítványunk tiszta szívből kívánja, hogy Milán – aki imádja a természetet, rajong az állatokért, újabban pedig a traktorok is érdeklik – végleg gyógyuljon meg, és soha többé ne kelljen szembenéznie ezzel a szörnyű betegséggel!

Milán 2015. október 1-e óta az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány családtámogatási programjában vesz részt, mely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozzuk.

TÁMOGATÁS