Gergő meg akar gyógyulni

Gergőnél 2015 nyarán diagnosztizáltak agydaganatot, az 5 éves kisfiú azonban tántoríthatatlan: meg akar gyógyulni.

Édesanyja jól emlékszik arra a napra:

Június 12-én diagnosztizálták. Előtte egy hónapig fájt a feje, lázas volt és sokat hányt. 12-én volt CT- és MR-vizsgálat, ahol kiderült, hogy agydaganata van a kisfiamnak. Aznap meg is műtötték, szövettant vettek tőle. Gergő egy hónapig az intenzíven volt. A műtét után egy héttel kemoterápiás, augusztusban és szeptemberben pedig sugárkezelést kezelést kapott” – emlékezett vissza.

Gergő nagyon jól reagál a kezelésekre. Már a legelső kemoterápiától elkezdett összehúzódni a daganat, a sugárkezelések után pedig el is tűnt. Jövő novemberig kell még kórházban maradnunk. Most készülünk az őssejt levételére, ami miatt Pestre kell majd utaznunk. A kemoterápia végeztével pedig a saját őssejtjét kapja majd vissza” – folytatta Gergő mamája.

Gergő nagyon szeret játszani, egyik kedvence az Angry Birds. Sajnos jelenleg csak az ágyában van lehetősége játszani és kikapcsolódni, így másik időtöltése a tv-nézés. A kisfiú nagyon vágyik arra, hogy újra mozoghasson, és úgy tudjon játszani, mint kortársai.

Gergőt hazavárja két nővére, akik szintén nehezen élik meg kisöccsük betegségét. Szoros kapcsolatban állnak, de testvérük betegsége kettészakította a családot, így nem tudnak annyi időt együtt tölteni, mint amennyit szeretnének, a sok telefonos beszélgetés pedig nem pótolhatja a személyes kapcsolattartást. Szerencsére van otthon segítség, az édesanya elmondása szerint sokat köszönhet anyósának, aki a távollétében magára vállalta a háztartás ellátását.

Nagyon nehezen élem meg a fiam betegségét, sokszor nem látom a kiutat. Szeretnénk már túl leni rajta. Gergő szerencsére nagyon jól viseli. Az életvitelünk szinte mindenben megváltozott, hiszen a családi idillünk megbillent. Mi a kórházban vagyunk, a családom meg otthon” – kesergett az édesanya.

„Gergő sokat mondja nekem, hogy »Anya, meg akarok gyógyulni«” – tette hozzá.

Tiszta szívből kívánjuk Gergőnek, hogy mielőbb gyógyuljon meg, s hamar visszatérjen a család szerető melegébe!

Gergő 2015 óta családtámogatási programunkban vesz részt, amely programot az adó 1 százalék felajánlásokból finanszírozunk.

TÁMOGATÁS