Életmentő, véralvadási készülék beszerzéséhez kapott 8 millió Ft értékű támogatást a Heim Pál Gyermekkórház

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az a 8 millió forint értékű támogatás, mellyel a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet egy nagyértékű életmentő véralvadási készülék beszerzését tudta lehetővé tenni. A 8 millió Ft értékű adományt 2021.01.19-én vette át Dr. Fekete Ferenc, az intézet orvosigazgatója a kórházat támogató Gyermekleukémia Alapítvány képviselőjétől – tudatta a civil szervezet közleményében.

A leukémiás- és vérképző rendszeri betegségben szenvedő gyermekeknél részben alapbetegségük, részben az alkalmazott kezelések következtében sok esetben találkozunk a véralvadási rendszer zavaraival. Ezek akár hirtelen életveszélyes szövődményekhez vezethetnek, másrészt súlyos, későbbi egészségkárosodás okai lehetnek. Ezért a véralvadási rendszer zavarainak standard körülmények között végzett, korszerű, gyors, megbízható kivizsgálása feltétlenül fontos. Ez hozzájárulhat az akut életveszély elhárításához, a megfelelő terápiás eljárás megválasztásához. Ebben nyújt nagy segítséget a véralvadási automata beszerzése. A készülék a vér alvadási rendszerének részletes vizsgálatára alkalmas. Kevés mintából, gyors, megbízható adatokat szolgáltat. A leukémiás gyermekeknél ez a csúcsminőségű eszköz nélkülözhetetlen, hiánya egy gyermek életébe kerülhet.

A „köszönjük” szó soha nem tudná igazán kifejezni adakozóink iránt érzett őszinte nagyrabecsülésünket a leukémiás gyermekeknek nyújtott önzetlen segítségükért. Mégis, a legkevesebb, hogy kimondjuk: „Tiszta szívből köszönjük!” – áll a közleményben.

TÁMOGATÁS