A Gyermekleukémia Alapítvány 1.000 000,- Ft támogatása a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának

A Gyermekleukémia Alapítvány 1 millió forintos támogatást nyújtott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának

A Gyermekleukémia Alapítvány örömmel jelenti be, hogy 1 millió forintos pénzbeli támogatást nyújtott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának.

A támogatás a kórház

  • 5 db 13g*50 mm csontbiopsziás tű,
  • 10 db 11g*100 mm csontbiopsziás tű,
  • 10 db 9g*100 mm csontbiopsziás tű,
  • 10 db 9g*150 mm csontbiopsziás tű,
  • 3 db CVC Kanül 6,6 Fr,
  • 3 db CVC Kanül 4,2 Fr,
  • 6 db Huber tű 22G 15 mm (10 db/doboz)
  • 2 db Huber tű 20G 25 mm (10 db/doboz)

beszerzésére fordítja, amelyek a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyítását segítik.

A csontbiopsziás tű segítségével a csont üregébe hatolva vákuumszívás mellett lehet csontvelői vért és sejtes elemeket nyerni. Ez a folyamat, amelyet csontvelő-biopsziának neveznek, kulcsfontosságú a leukémiás gyermekek diagnosztizálásában és kezelésében. A leukémiás gyermekek esetében a csontvelő-biopszia segít meghatározni a leukémia típusát és a betegség kiterjedését. A csontvelő-biopszia során nyert mintát laboratóriumi vizsgálatra küldik, ahol megvizsgálják a leukémiás sejtek sajátosságait. Ez az információ segít a kezelőorvosnak a legmegfelelőbb kezelési terv kidolgozásában. Ezenkívül a csontvelő-biopszia segíthet a kezelés hatékonyságának nyomon követésében is. A kezelés során rendszeresen elvégzett csontvelő-biopsziák segítenek a kezelőorvosnak meghatározni, hogy a beteg hogyan reagál a terápiára, és szükség van-e a kezelési terv módosítására. A csontbiopsziás tű használata nélkülözhetetlen eszköz a leukémiás gyermekek diagnosztizálásában és kezelésében.

A CVC Kanül, vagyis a Központi Vénás Katéter, kulcsszerepet játszik a leukémiás gyermekek kezelésében. A leukémiás gyermekek gyógykezelése során gyakran alkalmaznak kemoterápiát. A kemoterápiás gyógyszerek adagolása többféle módon történhet, például szájon át, valamelyik nagyobb vénán keresztül (intravénásan), illetve a bőr alá vagy az izomzatba fecskendezve. A CVC Kanül segítségével a kemoterápiás gyógyszereket közvetlenül a nagyobb vénákba juttathatják, ami lehetővé teszi a gyógyszerek gyors és hatékony eloszlását a szervezetben. Ez különösen fontos a leukémiás gyermekek számára, mivel a kemoterápia célja a leukémiás sejtek szaporodásának gátlása és/vagy azok elpusztítása. Ezenkívül a CVC Kanül használata csökkentheti a gyakori tűszúrások okozta kellemetlenséget és fájdalmat, ami különösen fontos a hosszú távú kezelésben részesülő gyermekek számára. A CVC Kanül behelyezése steril környezetben történik, és nagy gondot fordítanak arra, hogy a kezelés során minimalizálják a fertőzés kockázatát. A CVC Kanül használata nélkülözhetetlen eszköz a leukémiás gyermekek hatékony és kényelmes kezelésében.

A Huber tű egy speciálisan kialakított üreges tű, amelyet gyakran használnak kemoterápiás kezelések során, különböző méretekben kaphatók, nélkülözhetetlenek a kemoterápiás kezelések során, és hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásának elősegítéséhez.

A támogatás lehetővé teszi a klinika számára, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsa a rászoruló gyermekek számára. A beszerzett eszközök nélkülözhetetlenek a gyermekgyógyászati kezelések során, és hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásának elősegítéséhez.

A Gyermekleukémia Alapítvány hálás minden támogatónak, akik lehetővé tették ezt a támogatást. Köszönjük, hogy segítettetek abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája folytathassa a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek életmentő kezelését.

A Gyermekleukémia Alapítvány nevében szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak. Az Ti segítségetek nélkül ez a támogatás nem valósulhatott volna meg. Nemcsak anyagi segítséget jelentett, hanem egyúttal reményt és bizalmat is sugárzott azoknak a gyermekeknek és családjaiknak, akik küzdenek a leukémia és daganatos megbetegedésekkel. Köszönjük, hogy velünk tartotok ezen az úton, és segítetek abban, hogy a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek számára jobb jövőt biztosítsunk.

Ha Te is szeretnél hozzájárulni az alapítvány munkájához, Itt megteheted: TÁMOGATÁS

TÁMOGATÁS