Az elmúlt időszakban sajnos a fertőzések és azok veszélyei mindennapi életünk részévé váltak. A leukémiás gyermekek alapbetegségük mellett sokszor szenvednek másodlagos fertőzéses vagy vérzéses szövődményben, mivel immunrendszerük már eleve legyengült. Külön hangsúlyozott szereppel bírnak a bőrfelszínen megtelepedő, gyógyszerekre, antibiotikumokra nehezen reagáló kórokozók által okozott fertőzések. Ezért a műtéti beavatkozások magas kockázatúak, ellátásuk komoly szakmai követelményeket támaszt.

Az a 2 db különálló eszköz, amelyek beszerzéséhez most a támogatását kérjük, egyrészt akár 10 perc alatt biztosítja a nagy sebészeti beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen műszerek sterilizálását, másrészt alkalmazásával lehetségessé válik a potenciálisan életveszélyes folyamatok megállítása, visszafordítása.

 

 

Adományozzon egyszerűen bankkártyájával!

Adományozás átutalással

Bankszámlaszámunk: 11702036-20689775

Kérjük, támogatásával tegye lehetővé a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Onko-Hematológiai Osztálya részére 2 db, a műtétek során nélkülözhetetlen, életmentő eszköz beszerzését.

 

 

Az operációk során használt műszerek fertőtlenítése a hagyományos módszerekkel több órát vehet igénybe. Mindez értelemszerűen megnehezíti a műszerekhez való gyors és hatékony hozzáférést, amely pedig egy-egy hirtelen támadt helyzetben életmentő lehet. A műtői gyorssterilizációs eszköz abban nyújtana jelentős segítséget, hogy a műtéti körülmények között akár néhány perc alatt elvégezhetővé válik a gyors és megbízható sterilizáció. (SciCan Statim 5000 G4 műtői gyorssterilizációs autokláv)

 

 

A vákuum asszisztált sebkezelési rendszer módszerének lényege, hogy a sebfelületre alkalmazott folyamatos szívó hatás, a levegő elvonása, a sebalap szárítása hatékonyan elősegítik a sebfelszín feltisztulását, a baktériumok és gombák elpusztítását. Javítja az érintett bőrterület vérkeringését, illetve a hámfeszín kialakulását. Mindez jól bevált, igazoltan hatásos, a gyógyulás, illetve a kórházi tartózkodás idejét jelentősen lerövidítő módszer. Ezen túlmenően a gyorsabb gyógyulást az alapbetegség kezelésének mihamarabbi folytatását is lehetővé teszi. (Smith&Nephew Renasys Touch negatív nyomás terápiás készülék és a hozzá tartozó fogyó anyagok kezdő szettje)

 

 

Mi hiszünk abban, hogy összefogással sokat tehetünk azért, hogy a betegség legyőzéséért vívott küzdelem ne legyen hiábavaló. Ahhoz, hogy ez sikerüljön speciális eszközökre, felszerelésekre és pénzre van szükség. Segítsen, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Onko- Hematológiai Osztályán minden eszköz rendelkezésre álljon a hatékony gyógyításhoz. Hálásak vagyunk nagylelkű adományáért, hiszen már a legapróbb összeg is hozzájárul a beteg gyermekek gyógyulásához és családjuk tehermentesítéséhez!

 

 

Köszönettel:
Fodor Zsuzsanna
kurátor

 

 

Hogyan támogathatja ügyünket?

Még a legapróbb felajánlás is fontos számunkra, életet menthet! Kérjük, amennyiben módjában áll, támogassa küldetésünket!

 
TÁMOGATÁS