Adó 1% nyomtatvány, rendelkező nyilatkozat (formanyomtatvány)

Tudnivalók az (APEH) NAV által kiadott NAV (APEH) 1 százalékos nyomtatványt kitöltéséhez:

Az adóhatóság, azaz a NAV közleménye szerint 2012-ben közel 1,9 millió adózó élt a lehetőséggel, hogy az adójának az 1+1 %-át valamelyik civil szervezetnek, vagy alapítványnak felajánlja. Ez a 3,5 millió adózó közel fele. Ez az arány magasabb is lehetett volna, derül ki a közleményből, de majd 120,000 adó 1 százalék nyomtatvány hiányosan, vagy nem megfelelően lett kitöltve. Azok a szervezetek, amelyek számítottak az adományokra, majdnem 657 millió forintot nem kaptak meg. A két leggyakoribb hiba, ami miatt nem jut el az adomány a címzetthez, hogy az adózó nem fizeti meg az 1 plusz 1 százalék számításának alapját képező adót, illetve, hogy rosszul adják meg a kedvezményezett civil szervezetek adószámát, illetve az egyházak és költségvetési előirányzatok 4 jegyű technikai számát.

Az adó 1 százalék nyomtatványt, közismertebb nevén a nyomtatvány 1 %, az adóbevallás részét képezi. Mint ilyen, ennek a leadási határideje is az adóbevallás leadásának határideje, melyet az adóhatóság különösen ellenőriz. Az adó 1 százalék nyomtatványt mindenki megtalálja az adóbevallás vagy egyszerűsített bevallás nyomtatvány megfelelő lapján, az Egysza lapon. Itt jelölheti meg az adózó a kedvezményezettet.

Nyilatkozat letöltése:

Adó 1 % Rendelkező nyilatkozat letöltése Adó 1 % Rendelkező nyilatkozat letöltése

Amennyiben az adózó, és a munkáltató megállapodást kötött, és az adóbevallást a munkáltató végzi, úgy a magánszemélynek legkésőbb május 12-éig kell az adó 1 százalék nyomtatványt tartalmazó borítékot a munkáltatónak átadni. Ebben az esetben a munkavállalónak úgy kell leadni a borítékot, hogy a boríték ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg legyen aláírva, ezzel megakadályozva azt, hogy a munkáltató a borítékba belenézhessen. A munkáltatóknak az összegyűjtött formanyomtatvány adó 1% papírokat kísérő jegyzékbe kell venniük, és továbbítaniuk a NAV felé.

Még egy fontos tudnivaló.:A NAV (APEH) 1 százalékos nyomtatványt rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz. Tehát mindegy, hogy az adóbevallás miként jut el az adóhatósághoz, a formanyomtatvány adó 1% papírt mindenki önállóan is eljuttathatja az adóhatósághoz.

A leukémia és egyéb daganatos megbetegedések a köztudatban gyógyíthatatlan betegségként élnek, pedig valójában nagyon is sok esély van a gyermekek gyógyulására. A modern orvostudomány ma már lehetővé teszi, hogy a leukémiás gyermekek mintegy 80%-a meggyógyuljon, amennyiben a megfelelő eszközök rendelkezésre állnak.

Ebben segíthet Ön is azzal, hogy az adó 1 százalék nyomtatványt az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nevére tölti ki!

Kérjük tehát, töltse le a nyilatkozatot innen:

Adó 1 % Rendelkező nyilatkozat letöltése Adó 1 % Rendelkező nyilatkozat letöltése
TÁMOGATÁS